«Армія відновлення»: кого візьмуть, і чи можна відмовитися від суспільно корисних робіт

Безробітних українців, які стоять на обліку в службі зайнятості, залучатимуть до суспільно корисних робіт, якщо вони не встигнуть працевлаштуватися протягом 30 днів після реєстрації. Йдеться про ініціативу «Армії відновлення».

У Міністерстві економіки розповіли, чи втратять українці право на виплати, якщо відмовляться від робіт.

Важливо знати, що відмова від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану є підставою для припинення центром зайнятості реєстрації безробітного і, відповідно, скасування права отримання виплат за цим видом страхування.

Виплата допомоги по безробіттю призупиняється на період участі в громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру або в умовах воєнного стану — у суспільно корисних роботах, і поновлюється після припинення участі безробітного в таких роботах.

Армія відновлення

Учасників «Армії відновлення» можуть залучити до облаштування та укріплення блок-постів, вирубки дерев для формування окопів, заготівлі дров.

Однією з найважливіших функцій буде розбір завалів і відновлення житлових будинків, інших приміщень, пошкоджених унаслідок бойових дій.

Не всіх українців можуть залучити до Армії відновлення. Лише особам, які не підлягають призову, не мають вікових обмежень до роботи, можуть запропонувати такий вид робіт. Враховується також стан здоров’я.

Разом з офіційно зареєстрованими безробітними на таких роботах можуть працювати: незайняті особи, зокрема внутрішньо переміщені; особи, зайняті в особистому селянському господарстві; студенти вищих, учні та слухачі професійно-технічних навчальних закладів; особи, які забезпечують себе роботою без допомоги інших.

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *