Бельгія заморозила найбільшу в ЄС суму російських активів – €58 млрд

Бельгія за минулий рік заморозила найбільшу серед країн Європейського Союзу суму російських активів. Загальний обсяг заморожених державою активів російських фізичних та юридичних осіб наразі становить 58 мільярдів євро.

Про це 24 лютого, у річницю початку повномасштабної війни РФ проти України заявив міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем. Він додав, що також Мінфін заблокував 191 мільярд євро російських фінансових операцій.

«Загалом ці заходи стосуються 1789 російських компаній або громадян, які перебувають у «чорному списку», – сказав міністр.

За його словами, через санкції проти Росії та Білорусі, яка стала плацдармом для нападу на Україну, на митниці в Бельгії посилили перевірки щодо цих двох країн. Станом на 24 лютого цього року було перевірено 91 020 декларацій та 7925 контейнерів із вантажем.

Ван Петегем закликав до тісної координації в рамках ЄС щодо застосування санкцій проти РФ. Міністерство фінансів країни постійно підтримує контакт із Європейською комісією та іншими державами-членами ЄС. Зазначимо, що підхід Бельгії до санкційного питання часто використовують як приклад для інших європейських країн.

«Війна в Україні триває довше, ніж ми всі думали і боялися. Тому суворе дотримання економічних санкцій проти Росії залишається вкрай важливим», – наголосив міністр фінансів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *