Борги за комуналку: українцям розповіли про штрафи за несплату послуг ЖКГ під час війни

Заборгованість за комунальні послуги у регіонах України, де ведуться активні бойові дії, становить 85-90%. Про це заявив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами, у центральній Україні за житлово-комунальні послуги сплачують близько 70% споживачів, на західній – близько 90%.

«Чому важливо платити? Тому що будь-яка сплата за ЖКП — це і вивіз твердих побутових відходів. Якщо ми не платитимемо за вивезення сміття, воно накопичилося б за один тиждень», — каже Попенко.

Щодо штрафів за несплату комуналки, то їх громадянам не нараховують. Відключень за борги також під час воєнного стану немає. При цьому на боржників можуть подавати до суду та через суд заарештувати їхнє майно, розповідає адвокат Богдан Кушнір.

Тим громадянам, які з якихось причин не можуть зараз заплатити за комунальні послуги, потрібно зв’язатися з постачальниками (електроенергія, газ, вода) і роз’яснити їм ситуацію. Також можна підписати договір або про реструктуризацію боргу або про зобов’язання оплатити комуналку після закінчення війни.

По можливості громадян просять бодай частково оплачувати комунальні послуги та підтримувати своїх постачальників.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *