Виїхав з окупації та розпочав власну справу. Історія херсонця, який переїхав на Київщину

Підприємець Олексій Александров втратив бізнес у Херсоні, після виїзду з окупації відновив виробництво вже на Київщині. Своєю історією він поділився із кореспондентами Суспільного.

Через російську агресію двічі втратив власний бізнес – у 2014 році і з початком повномасштабного вторгнення. Зараз херсонець Олексій Александров переїхав на Київщину, де почав свою справу «з нуля».

«Вподобання з’явилося ще в молодшої доньки, вона почала ходити на різні кулінарні майстер-класи. Якось так вийшло, що я пішов більше за донькою. Я звик до того, що хобі має приносити якийсь дохід, тому кухня стала вже й бізнесом», — говорить Олексій Александров.

Олексій також — співзасновник громадського об’єднання «Шефс клаб». Розповідає, з перших днів повномасштабного вторгнення вони готували їжу для херсонців.

«З початку війни ми як спільнота почали готувати для тих, хто потребує в Херсоні. Ми готували спочатку для медичних працівників – спочатку це були станції швидкої допомоги, потім лікарі обласної лікарні, лікарні міської лікарні Тропіних, потім уже й пацієнти додалися. Потім дуже швидко додалися переселенці з передмість Херсона – це коли вже постраждали Антонівка, Садове», — каже чоловік.

На Київщині Олексій займається виготовленням страв довготривалого зберігання – каші з м’ясом і різними гарнірами та перші страви. Каже, завдяки зручному пакуванню, його продукція популярна серед військових.

«Ми робимо консерви, але на сучасному рівні. Ми фасуємо їх не в жерстяні банки, не в скляні банки, як звикли до цього вдома. Ми фасуємо їх у м’які пакети, так звані реторт-пакети», — говорить Олексій.

Найкращі продукти, каже Александров, вирощуються на Херсонщині, до того ж місцева кухня багата на кулінарні рецепти.

«В Україні досить смачні продукти, з яких можна багато чого готувати, і цього вистачає, щоб насолоджуватися. Тим більше, що ми звикли до південних овочів, південних фруктів – мені здається, що це найкраще, що є в Україні. Це те, що визріває на нашому сонці, такі самодостатні, знаєте, продукти. На сьогодні можна сказати, що українська кухня на високому рівні, на дуже високому», — каже підприємець.

За словами Александрова, його родина допомагає не лише військовим, а й переселенцям.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *