В Броварській ОТГ з’являться спеціалізовані центри порятунку

Одразу в двох районах Броварів, а також у Княжичах та Требухові планують створити спеціалізовані центри порятунку. Це будуть спеціальні служби, де чергуватимуть представники поліції, пожежної служби та екстреної медичної допомоги. Детальніше про те, де саме розташують такі центри та за яким принципом вони працюватимуть – читайте у матеріалі «Громадського ревізора».

Що таке центр порятунку?

Ініціатива створення центрів порятунку належить Броварському міському голові Ігорю Сапожку. Відповідно до неї, у Княжичах, Требухові, та у Броварах на Торгмаші та у Старому місті планують створити по одному опорному пункту, де цілодобово чергуватимуть пожежники, поліцейські та працівники екстреної медичної допомоги. Завдяки цьому мешканці Броварської об’єднаної територіальної громади зможуть розраховувати на оперативну допомогу від потрібної їм служби, не чекаючи, поки до них приїдуть з віддаленого району Броварів.

Щоб обговорити усі деталі та шляхи до реалізації запланованого, 16 вересня міський голова зібрав нараду, на якій були присутні очільник броварської поліції Максим Скидан, керівник ДСНС Микола Семиног, начальник Броварської екстреної медичної допомоги Георгій Зубковський, начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова, секретар міськради Петро Бабич та заступник головного архітектора Лілія Рибакова. Колегіально обговорили кількість необхідного штату для функціонування таких центрів, висунули пропозиції щодо можливих місць їхнього розташування та визначили необхідне технічне обладнання.

Як планують реалізувати проект?

Попередньо на нараді підрахували, що такі центри потребують близько 23 штатних працівників. На кожен пункт планують надати диспетчерів, які будуть приймати телефонні дзвінки від мешканців Броварської ОТГ. Усім чотирьом центрам порятунку нададуть по дві пожежні машини. Також у кожному з них буде чергувати одна бригада екстреної медичної допомоги. Представники поліції, окрім чергування, здійснюватимуть повноцінний прийом громадян та опрацьовуватимуть відповідну документацію. Для цього їм нададуть ще два додаткових робочих місця.

За словами Ігоря Сапожка, за умови достатнього фінансування процес будівництва кризових центрів буде доволі оперативним, адже для цього планують використовувати переважно легкі швидкомонтажні конструкції.

Міський голова вже надав Управлінню будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту розпорядження у максимально стислі терміни та з урахуванням усіх ухвалених на нараді питань підготувати відповідні проекти.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *