В Україні виплачуватимуть щомісячну допомогу сім’ям з дітьми

Українські сім’ї із дітьми можуть розраховувати на щомісячну фінансову допомогу від держави. Розмір допомоги на одну дитину становить 2100 гривень. Однак така допомога доступна не всім сім’ям, а лише багатодітним.

Про те, хто може претендувати на таку виплату, і як довго її можна отримувати, розповіли у Мінсоцполітики.

В Україні багатодітною вважається родина, d якій виховують трьох або більше дітей. Таким чином, щомісячна допомога сім’ям з дітьми виплачується на третю дитину, а також на кожну наступну за третьою. Наприклад, якщо в сім’ї п’ятеро дітей, то допомогу виплачують на третю, четверту і п’яту дитину.

В Україні виплачуватимуть щомісячну допомогу сім'ям з дітьми

При цьому виплата на дитину припиняється, коли вона досягла 6-річного віку. А ось звернутися по неї можна навіть у тому випадку, якщо дитині залишилося лише кілька місяців до 6 років. Все одно ці кілька місяців на нього будуть надходити виплати. Природно, що чим більше у сім’ї дітей віком до 6 років, тим більше грошей вона отримуватиме від держави щомісяця.

Таку допомогу багатодітним сім’ям було запроваджено в Україні ще з квітня 2019 року. У березні 2022 її переглянули, підвищивши до 2100 гривень. Проте цьогоріч ні ця допомога, ні інші види соцдопомоги не переглядатимуться через мізерність коштів у бюджеті.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *