В Україні можуть тимчасово обмежити користування інтернетом і мобільним зв’язком: стала відома причина

Українцям можуть тимчасово обмежити користування інтернетом і мобільним зв’язком. Такі обмеження можуть застосувати не на всій території країни, а лише на окремих ділянках. Вимушені обмеження застосовуватимуть на якийсь час – у разі виникнення диверсійної і терористичної загрози.

Фахівцями підготовлено відповідний законопроект №8185, яким вносяться зміни до деяких законів України. Ці зміни дозволять співробітникам Міноборони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, МВС, УДО, Державної прикордонної служби та Нацполіції втручатися в роботу інтернет-зв’язку та мобільного зв’язку.

Втручання здійснюватиметься за допомогою безпілотних літальних апаратів, які оснащені потужними системами придушення зв’язку. Зокрема, різними засобами радіоелектроніки або випромінюючими пристроями, які доставлятимуться ближче до позицій ворога за допомогою БПЛА.

«Міноборони, СБУ, Службою зовнішньої розвідки, МВС, УДО, Державною прикордонною службою, Нацполіцією можуть бути застосовані радіоелектронні засоби або пристрої спеціального призначення для тимчасового обмеження електронної комунікації (телекомунікації) в окремих місцевостях на час, необхідний для усунення загроз життєво важливим інтересам людини і громадянина, суспільства і держави з урахуванням мінімізації обмежень використання електронних комунікаційних мереж та послуг», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Цей законопроект уже схвалено комітетом Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Члени Комітету рекомендували своїм колегам-депутатам підтримати його в першому читанні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *