В Україні +40°, але це не пік: коли чекати на нестерпно високі температури

Погода в Україні вкрай спекотна. У найближчі кілька днів синоптики прогнозують подекуди майже + 40 градусів.

Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

Зокрема, 17 липня переважно в Україні буде 32-34 градуси з позначкою «плюс». Дещо прохолодніше буде на Заході, де від сьогодні прогнозують місцями невеликий короткочасний дощ, грозу. У західному регіоні очікується завтра вдень, 17 липня, від +30 градусів до +33 градусів. Решта областей України залишаться сухими.

У неділю, 18 липня, спека знову заполонить Україну. Однак дощі поширяться вже на Сумщину і Чернігівщину, у решті областей — сонячно і сухо. Температура повітря переважно триматиметься на позначках +32-34° С. Свіжіше буде на Заході, де місцями температура опуститься до +28 градусів.

На початку наступного тижня, 19-20 липня, буде прохолодніше і дощитиме переважно у всіх областях України.

Водночас, як зауважують синоптики, зараз Україна одна з найгарячіших у Європі, однак це ще не пік. Найспекотнішим місяцем цього літа, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, стане серпень. Він каже, що упродовж нього температура практично не опускатиметься нижче +30 градусів, а дощів буде мало.

Різке похолодання синоптик прогнозує від другої половини серпня. Тоді очікується, що температура опуститься до 24-26 градусів тепла. 

Висока температура повітря може нашкодити організму, а щоб цього уникнути слід дотримуватися низки рекомендацій. Як захиститися від високих літніх температур.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *