Держава виплатить одноразову допомогу пенсіонерам, що виходять на заслужений відпочинок

Українцям, що виходять на заслужений відпочинок, дадуть грошову допомогу. Ця допомога пенсіонерам одноразова. Вона  становить 10 їхніх розрахункових пенсій, і вони отримають її із першою пенсійною виплатою. Допомога виплачується цій категорії працівників, незважаючи на війну. Стало відомо, хто може розраховувати на такі гроші.

На таку виплату можуть розраховувати громадяни, що тривалий час відпрацювали в бюджетному секторі. Втім, не всі бюджетники мають право на таку виплату, а лише ті, що обіймали посаду, яка гарантувала їм право вийти на пенсію «за вислугу років».

Для того, щоб отримати так солідну допомогу, треба відповідати деяким критеріям:

  • Ця виплата в розмірі призначається громадянам, які отримали право на пенсію за віком, починаючи з 1.10.2011 відповідно до Закону №1058.
  • У день досягнення пенсійного віку одержувач такої допомоги має працювати на державному підприємстві або на підприємстві комунальної форми власності.

Держава виплатить велику одноразову допомогу пенсіонерам, що виходять на заслужений відпочинок

  • Посада, яку обіймає пенсіонер, повинна передбачати право на призначення пенсії за вислугу років.
  • Для призначення такої допомоги працівник повинен мати повний страховий стаж, одержаний на відповідних посадах. Для чоловіків це – 35 років, для жінок – 30.

Громадяни, які вже до цього отримували якийсь із видів пенсії, на таку виплату претендувати не можуть. Таку допомогу дають лише тим людям, які виходять на пенсію за віком і вперше. В першу чергу на неї можуть розраховувати освітяни, які досягли пенсійного віку і багато років віддали педагогічній праці.

Попри війну, в державі не скасували виплату такої допомоги пенсіонерам. Зазвичай її дають разом із першою пенсією. Сума допомоги дорівнюватиме десятикратному розміру пенсії, що була призначена громадянину при досягненні ним пенсійного віку.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *