Деяким чоловікам додадуть три роки до страхового стажу: в ПФУ повідомили, за що

Страховий стаж є визначальним чинником призначення пенсії за віком. І якщо його не вистачає, то людина не зможе вчасно піти на заслужений відпочинок. А тим часом, деякі чоловіки можуть і не знати, що вони мають право на трирічну надбавку до страхового стажу.

Чоловікам роз’яснили, за що їм можуть додати до страхового стажу аж 3 роки, пише napensii.

Йдеться про батьків, які доглядали дитину до трирічного віку. Українці звикли до того, що зазвичай ці функції лягають на плечі матері немовляти. Однак у деяких випадках це може взяти на себе батько. Відповідно, тоді саме йому дають декретну відпустку для догляду за дитиною до трирічного віку.

Так буває не лише в тих випадках, коли мати не може цього робити через проблеми зі здоров’ям, а й у тому випадку, якщо вона заробляє більше за чоловіка, і молода сім’я не хоче втрачати ці гроші. Загалом, кожна сім’я має на це свої причини. І молоді батьки мають знати, що їм законом гарантовані такі самі права, як і матерям.

Деяким чоловікам додадуть три роки до страхового стажу: в ПФУ повідомили, за що

«Період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку може бути віднесений до страхового стажу, якщо інформація про факт догляду надана органами соцзахисту до системи персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України», — пояснює Соціальна інформаційна платформа.

Як можна уточнити свій страховий стаж

Зробити це можна у персональному кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Зайти на портал можна двома способами: через логін та пароль або через особистий цифровий підпис.

Увійшовши до персонального кабінету, відкрийте вкладку «Мій страховий стаж». Там містяться такі дані:

  • про загальний страховий стаж, починаючи з 2004 року;
  • кількість днів роботи за весь цей період, за які були сплачені страхові внески.

Якщо при цьому клієнт виявив, що якісь дані введені некоректно, або що немає даних до 2004 року (а їх там немає поки що майже ні в кого), то він може самостійно додати дані про свою роботу там же в особистому кабінеті. Для цього потрібно заповнити «Анкету для зміни даних у реєстрі застрахованих осіб» (вона знаходиться в меню зліва). До цієї анкети слід прикріпити відскановані документи, які містять дані про періоди роботи, що відсутні на порталі ПФУ.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *