Життя в окупації: у Мелітополі погрожують відбирати у батьків дітей через школи

Росіяни шантажують мелітопольців позбавленням батьківських прав, якщо ті не віддадуть дітей до шкіл

В тимчасово окупованому Мелітополі, де нещодавно підірвали одного з колаборантів, російські окупанти вдалися до нового виду терору місцевого населення. Через наближення нового навчального року у місті почали шантажувати вчителів, батьків та навіть учнів.

Про це у понеділок, 15 серпня, розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

За його словами, до старту навчального сезону наразі йде активна підготовка з боку легітимної української влади, однак російські окупанти намагаються зашкодити особам, які не бажають з ними співпрацювати.

«Через те, що 1 вересня наближається, ворог почав додатковий пресинг як на вчителів, так і на батьків наших учнів, а також безпосередньо учнів. Сьогодні вони роблять обшуки у вчителів у квартирах, сьогодні вони погрожують нашим батькам, що якщо вони не приведуть учнів 1 вересня до школи, то вони будуть відбирати у них батьківські права. Я зовсім не уявляю, як це буде виглядати, але такий пресинг є», — зазначив Федоров.

З іншого боку, за словами мера Мелітополя, законна влада міста тримає на контролі підготовку до навчального року й робить все, аби діти пішли до шкіл і здобували знання.

«Ми організовуємо повноцінно викладання в наших українських мелітопольських школах. Воно буде мати дистанційну форму — онлайн. І сьогодні всі наші учні переведені до наступних класів і приймаються документи до першого класу. Буде повноцінна робота усіх наших мелітопольських шкіл», — резюмував міський голова Мелітополя.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *