«Життя сюди повернеться»: автор фільму «Область героїв», Олексій Комаровський вразив історією з Київщини

 Олексій Комаровський став автором фільму «Область героїв». Це перша кінострічка про повномасштабну війну в Україні. Прем’єра відбудеться 24 листопада. В ексклюзивному інтерв’ю УНІАН Комаровський розповів, що йому довелося бачити в Бучі, Гостомелі та Ірпені.

«Побачив смерть, відчув біль, бажав помсти. Окупанти знищували нашу красу, наше щасливе й достойне життя. Такі стильні, гарні українські будинки, які навмисно розстріляні, розкрадені. Цивільні автівки з десятками кульових отворів, жодного живого місця…  І скрізь сотні, сотні гільз подекуди ще трупи…» — сказав Комаровський. 

Втім йому запам’яталася одна дуже світла та натхненна історія, яка дарує віру у найкраще:

«Ми все це бачили у новинах та телеграм-каналах. А мені ще дуже запам’яталося таке: серед всієї цієї розрухи, смертельної тиші, побачив бадьорого дідугана з інструментами, який відновлював свій паркан біля такої стильної хатинки, насвистуючи якийсь жвавий мотивчик. За хвилину до нього вийшла охайна бабця, винесла йому чогось гарячого попити, а він ще буркнув на неї, бо обпікся. Декілька разів, сьорбнувши напій, принесений коханою дружиною, він далі собі продовжив майструвати. Тоді я відчув, що життя сюди повернеться дуже швидко. Нас не перемогти». 

 

Нагадаємо, автор фільму «Область героїв» розповів, як 24 лютого вранці зустрів у Києві ДРГ.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *