Зарплати військовослужбовців: стало відомо, хто може розраховувати на доплату в 20 100 грн

Деякі військовослужбовці в Україні можуть розраховувати на доплати. Йдеться про громадян, які отримали державні нагороди. Сума винагороди до основного розміру зарплати становитиме від 6700 до 20 100 грн.

У січні набрав чинності закон про нарахування щомісячної доплати кавалерам ордена «За мужність», лицарям ордена «Богдана Хмельницького» та Героям України з врученням ордену «Золота Зірка». Щомісячна надбавка становить від однієї до трьох мінімальних заробітних плат.

Так, кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери) передбачено виплату 6700 грн. Лицарям ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів нараховуватимуть по 13 400 грн. Героям України, які отримали орден «Золота Зірка», належать додаткові 20 100 грн. Сім’ї загиблих військовослужбовців із зазначеними заслугами також отримуватимуть від однієї до трьох мінімальних зарплат на місяць.

Зарплати військовослужбовців: стало відомо, хто може розраховувати на доплату в 20 100 грн

Нагадаємо, що військові, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, отримують грошове забезпечення у розмірі 100 тисяч гривень. Решті військовослужбовців виплачують по 30 тисяч гривень. 2023 року переглядати розмір їхніх зарплат не будуть.

У поточному році Україна виділить на потрібні армії та забезпечення безпеки понад трильйон гривень – це 43% держбюджету. Інші витрати покриє міжнародна допомога партнерів. Наша країна отримає понад 32 млрд доларів від партнерів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *