У Київській області окупанти зруйнували приблизно 28 тис. об’єктів, якщо порівнювати з Києвом, то це всі будівлі столиці – ОВА

Російські окупаційні війська під час бойових дій зруйнували приблизно 28 тис. об’єктів у Київській області.
Про це в інтерв’ю hromadske, яке опублікували 1 листопада, розповів голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олексій Кулеба.

«Якщо порівнювати з Києвом, то виходить, що це всі будівлі столиці були б зруйновані. Величезні обсяги руйнувань. Це торкнулося і шкіл, і дитячих садочків, – наголосив керівник ОВА. – Якщо говорити про житловий фонд, то близько 5 тис. приватних будинків повністю зруйновані… Багатоповерхівок зруйновано повністю 161, а близько 1500 пошкоджені».

За словами Кулеби, для відновлення інфраструктури Київської області знадобиться приблизно 30 млрд грн.

«Це сума пошкоджень, які ми зафіксували. Нам потрібно концептуально переосмислити такі міста як Бородянка, Макарів», – наголосив голова Київської ОВА.

Кулеба повідомив, що навесні уряд України надав 400 млн грн для відновлення інфраструктури, а також на виконання першочергових ремонтних робіт у Київській області, а у жовтні – 600 млн грн на капітальне будівництво. Ще 200 млн грн спрямували з обласного бюджету, резюмував керівник ОВА.

Відновлювати країну влада України має намір насамперед через заарештовані активи РФ, заявляв глава уряду Денис Шмигаль.

4 липня у швейцарському Лугано на конференції з питань відновлення України президент Володимир Зеленський презентував національний план відновлення країни. Його оцінюють у $750 млрд (протягом 10 років). Загальна кількість проєктів – 850.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *