Київщина отримала першу державну субвенцію на ремонт житла

Київська область отримала фінансову допомогу з держбюджету, яку спрямують в тому числі на приведення до ладу пошкоджених житлових будинків. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

«Київська область отримала першу субвенцію – 400 мільйонів гривень – на відновлення. Це вікна в домах, покрівлі, прибирання, дороги і так далі. Для того, щоб ті будівлі, які ще цілі, в яких треба просто, наприклад, вставити вікна – ми могли їх вставити швидко і люди могли переїхати і проживати», – пояснив він.

За словами Тимошенка, у населених пунктах пристоличного регіону паралельно вирішують проблеми з електро- та водопостачанням, а також інтернет-покриттям.

«Ми розуміємо, що наступним етапом треба відновити будинки, які можна швидко відновити», — зазначив заступник керівника ОП.

Як раніше повідомив Тимошенко, подати заяву на відновлення пошкодженого житла можна за допомогою застосунку «Дія». Держава відшкодує втрату приватних будинків, квартир та інших житлових приміщень.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *