Київщина: під час підрахунку голосів кандидата в депутати примусово вивели з дільниці правоохоронці, суд такі дії поліції визнав необґрунтованими

Інцидент стався у Ірпені, на Київщині, під час підрахунку голосів виборців на дільниці №321434. Тоді кандидата у депутати Київської обласної ради правоохоронці в кайданках вивели з дільниці. Ірпінський міський суд 27 жовтня своїм рішенням визнав такі дії поліції необґрунтованими.

Конфлікт з кандидатом в депутати Київської обласної ради Ярославом Храпським (політична партія «Голос») стався 26 жовтня, під час підрахунку голосів виборців, на Ірпінській виборчій дільниці №321434. Тоді ОПОРА повідомляла про ймовірний вкид бюлетені до виборчої скриньки.

Під час подій тієї ночі до дільниці прибули правоохоронців з приводу ймовірної фальсифікації. Однак члени ДВК попросили їх вивести кандидата з приміщення. За членів комісії словами, він заважав процесу підрахунку.

Ярослав Храпський  не мав наміру виходити з дільниці та чинив опір, правоохоронці надягнули кайданки та поклали його на підлогу. Поліцейські також склали адмінпротокол, в якому зазначили, що Ярослав Храпський не виконував законні вимоги працівника поліції залишити приміщення, при цьому хапав за форменний одяг та облив його кавою, висловлювався нецензурною лайкою.

27 жовтня відбулося засідання Ірпінського міського суду, де було розглянуто матеріали адміністративного протоколу. Ознайомившись із матеріалами, судді ухвалили – дії кандидата ознак винуватості не мають, адміністративний протокол необхідно закрити.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *