Мама була поранена в голову, але дотягнула сина до укриття: лікарі поставили на ноги 10-річного хлопчика з Маріуполя

Десятирічному Іллі довелося пережити чимало жахів війни Росії проти України. Мама хлопчика загинула у нього на очах, а його насильно вивезли на окуповані території.

Але хлопчика змогли повернути додому, до бабусі. А лікарі Охматдиту доклали чимало зусиль, щоб врятувати йому ногу і дати можливість знову ходити.

Про це розповіли на сторінці Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит.

Історія 10-річного Іллі Матвієнко схожа на історії багатьох дітей з Маріуполя. Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, він разом з мамою був у Маріуполі. Сім’я ховалася в підвалі власного будинку від ракетних ударів і обстрілів.

А одного разу Ілля разом з мамою втік до сусідів, щоб сховатися від обстрілів. Але їм не пощастило. Мама отримала поранення в голову, а Іллі розірвало ногу. Поранена Наталя на собі дотягнула сина до квартири знайомих.

Поранені та знесилені вони лежали на чужому дивані та обіймали один одного. Мама тримала сина в обіймах до тих пір, поки билося її серце.

Мама була поранена в голову, але дотягнула сина до укриття: лікарі поставили на ноги 10-річного хлопчика з МаріуполяМама була поранена в голову, але дотягнула сина до укриття: лікарі поставили на ноги 10-річного хлопчика з МаріуполяА потім знайомі забрали тіло жінки, а наступного дня російські військові насильно вивезли Іллю в окупований Новоазовськ, а звідти — в Донецьк. У хлопчика була роздроблена нога і лікарі навіть хотіли йому просто відрізати кінцівку. Але ногу все-таки зберегли.

А в Україні бабуся Іллі шукала всі можливі та неможливі способи, щоб повернути онука. Вона швидко оформила опікунство, а потім перетнула кордони чотирьох країн, щоб забрати Ілюшу.

Хлопчика привезли в лікарню в його 10-й день народження. Його прийшов привітати президент Зеленський, команда якого доклала чимало зусиль, щоб допомогти повернути хлопчика рідних.

Мама була поранена в голову, але дотягнула сина до укриття: лікарі поставили на ноги 10-річного хлопчика з МаріуполяМама була поранена в голову, але дотягнула сина до укриття: лікарі поставили на ноги 10-річного хлопчика з МаріуполяМама була поранена в голову, але дотягнула сина до укриття: лікарі поставили на ноги 10-річного хлопчика з МаріуполяА ще через кілька днів у Іллі стався ще один день народження — лікарі сказали, що нога повноцінно функціонує і він зможе ходити. Хлопчик вже може ворушити пальчиками на пораненій нозі. Він налаштований на одужання дуже рішуче.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *