«Навички для успішного життя» – безплатний освітній проєкт для школярів: як долучитись

В Україні запустили новий освітній проєкт «Навички для успішного життя». Як до нього долучитись та чим він буде корисним для школярів – розповідаємо у матеріалі.

Діти, безсумнівно, – майбутнє України. А тому їхній освіті потрібно приділяти чимало часу, переконаний 24 канал. І мова не тільки про базові знання з математики, мови чи інших навчальних предметів, але й про навички, що допоможуть їм у майбутньому стати успішними.

З цією метою Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та провідні українські школи дистанційного навчання запустили новий освітній проєкт «Навички для успішного життя».

Важлива ініціатива почала діяти з 11 листопада. Меморандум підписали представники Дистанційної школи «Оптіма», Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України та Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

Проєкт «Навички для успішного життя» стартував із підписання меморандуму / Фото «Оптіма»

Що пропонує проєкт «Навички для успішного життя»

До освітнього проєкту можуть долучитись українські школярі віком від 12 до 17 років. Завдяки програмі діти зможуть не тільки знайти нових друзів, але й отримати важливі знання. Зокрема, вивчатимуть:

  • Цифрову грамотність і безпеку в Інтернеті;
  • Фінансову грамотність і підприємницькі навички;
  • Профорієнтацію і побудову подальшої освіти та кар’єри;
  • Soft skills (м’які навички) та психологічну стійкість.

«Ми розпочинаємо системне навчання для українських учнів 6 – 11 класів навичкам, які необхідні будь-якій людини для того, щоб стати успішною у сучасному світі. Це – фінансова та цифрова грамотність, емоційний інтелект, ефективна комунікація, креативне мислення, лідерство, стресостійкість, гнучкість у прийнятті рішень, а також вміння визначити професію своєї мрії та побудувати власну траєкторію подальшого навчання та кар’єри. Перший етап повинен охопити 10 000 учнів», – заявив директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков у коментарі для Lenta.ua.

Відомо, що навчання проходитиме онлайн та буде безкоштовним.

Програма діятиме упродовж 8 місяців: з листопада 2022 року до червня 2023 року. У ній зможуть взяти участь як діти, які перебувають в Україні, так і ті, що через війну оселились в одній із 14 країн світу.

Заняття будуть вестись українською мовою, а викладатимуть для школярів найкращі педагоги і фахівці Дистанційної школи «Оптіма». Викладачі вже розробляють уроки та використають увесь свій багатий досвід роботи онлайн, щоб підліткам було легко засвоїти матеріал, а заняття проходили цікаво.

Нам дуже приємно, що наші вчителі будуть вести уроки фінансової та комп’ютерної грамотності, в рамках цього проєкту. Ми підходимо до формування цих уроків, які будуть одночасно корисними та цікавими для учнів. Вибір був зроблений на користь наших фахівців, які найбільш підготовлені та мають успішний багаторічний досвід організації ефективного навчання багатьох тисяч дітей у дистанційному форматі,
– пояснює засновниця Дистанційної школи «Оптіма» Марія Мілецька.

Викладачі «Оптіма» щороку випускають успішних і талановитих учнів / Фото «Оптіма»

Наразі запускаються 4 потоки навчання, кожен курс триватиме по 2 місяці.

Усі уроки в рамках даного проєкту проходять процедуру затвердження у відповідних фахівців та отримають гриф Міністерства освіти і науки України,
– повідомив заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Дмитро Бондаренко.


https://24tv.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *