Налагодили «бізнес» з продажу наркотиків та зброї: на Київщині поліція ліквідувала діяльність злочинної групи

Організував її діяльність 21-річний мешканець Боярки, як спільників залучив своїх знайомих

З метою продажу наркотиків вони налагодили функціонування лабораторії. Збували «товар» та зброю особисто або через своїх довірених осіб. Наразі затримали організатора та трьох учасників злочинної групи. 

налагодили «бізнес» з продажу наркотиків та зброї: на київщині поліція ліквідувала діяльність злочинної групи

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками Київської обласної прокуратури, до складу злочинної групи входило четверо мешканців області віком від 21-го до 26-ти років та громадянин іншої держави. Ділки займалися збутом наркотичних засобів, психотропних речовин, також у них можна було придбати зброю та боєприпаси.

налагодили «бізнес» з продажу наркотиків та зброї: на київщині поліція ліквідувала діяльність злочинної групи

В ході оперативних заходів правоохоронці встановили місце знаходження нарколабораторії – приватна будівля одного з фігурантів — та методи збуту «товару». Лабораторія знаходилася в одному з населених пунктів Фастівського району. Приміщення обладнали необхідним устаткуванням, засобами особистого захисту та завезли відповідні компоненти. 

Готову речовину учасники угруповання фасували та в подальшому продавали оптовими та дрібними партіями методом «з рук у руки». На «ділові зустрічі» виїжджали особисто або відправляли довірених осіб. Зберігали «товар» для збуту в лабораторії та в гаражі одного з ділків.

налагодили «бізнес» з продажу наркотиків та зброї: на київщині поліція ліквідувала діяльність злочинної групи

Крім того, пропонували до продажу зброю та боєприпаси. В ході слідства задокументовано кілька фактів продажу зброї: автомати, пістолети, набої, гранати.

21 лютого оперативники, слідчі, прокурори за силової підтримки спецпризначенців ДСР та полку поліції особливого призначення затримали у порядку 208 Кримінального процесуального кодексу України організатора та трьох учасників злочинної групи. Також провели 21 санкціонований обшук і вилучили спецобладнання, компоненти для виготовлення заборонених в обігу речовин, наркотики та психотропи, автомобілі фігурантів, зброю, набої різного калібру, «чорнові» записи та нотатки з хімічними рецептами. 

Раніше затримали ще одного учасника групи – громадянина іншої країни, який знаходився у міжнародному розшуку за вчинення шахрайства.

Усім затриманим особам наразі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Продовжуються заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *