На повний карантин Україна може піти і раніше 25 жовтня, і пізніше — Ляшко

За словами заступника голови МОЗ, тенденція до зростання числа інфікованих коронавірусів «очевидна». Ситуація тривожна, каже, «але поки не критична»

«Ніхто не буде нікого закривати» в Україні на повний карантин, якщо люди і бізнес будуть дотримуватися санітарних норм і епідемію вдасться контролювати.
Про це заявив НВ головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, відповідаючи на питання про чутки, нібито після виборів 25 жовтня влада «усі регіони зробить червоними і нас закриють».
«З приводу національного локдауна. Я б не прив’язувався ні до якої дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусів», — пояснив заступник голови МОЗ.

Ляшко нагадав, що через це Ізраїль вже пішов на другий повний карантин,
і не виявив оптимізму: «Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити».
За його словами, бізнес повинен створити умови для того, «щоб люди могли спокійно пересуватися», а якщо це ресторани, то столики повинні розташовуватися на відстані 1,5 м один від одного. При дотриманні епідусловій для бізнесу і громадян (носіння маски, соцдістанція і миття рук) повного карантину не повинно бути, запевнив головний санлікар.
«Межа — кількість зайнятих лікарняних ліжок», — зазначив він, нарікаючи, що люди не дотримуються ніяких норм, поки хтось із їх близьких не потрапляє в лікарню, особливо в реанімацію.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *