Об’їзну дорогу навколо Києва побудують до 2025 року, — офіс Президента

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що уряд має намір побудувати Київську об’їзну дорогу (КОД) в рамках проєкту «Велике будівництво» у 2021 році.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Президента, передають Українськi Новини.

Згідно з ним, у середу заступник керівника офісу Президента Кирило Тимошенко спільно з головою Державного агентства автомобільних доріг Олександром Кубракове презентували проєкт будівництва Київської об’їзної дороги (КОД), яка буде проходити навколо столиці.

Проєкт планують реалізувати до 2025 року в рамках ініційованої Президентом Володимиром Зеленським програми «Велике будівництво».

«Це дійсно один з ключових об’єктів програми Президента України «Велике будівництво», яка почалася тільки в цьому році. У 2021 році ми почнемо будівництво першої ділянки», — повідомив Тимошенко.

План передбачає спорудження Київської об’їзної дороги півкільцем загальною протяжністю майже 150 км. Вона матиме шість ділянок і поєднуватиме траси М-07 «Київ — Ковель», М-06 «Київ — Чоп», М-05 «Київ — Одеса», Н-01 «Київ — Знам’янка», Н-08 «Бориспіль — Маріуполь», М-03 «Київ — Харків» і М-01 «Київ — Чернігів».

Також будівельники зведуть міст з підходами протяжністю понад 25 км через Дніпро.

Він підкреслив, що Київська об’їзна дорога допоможе розвантажити столицю від транзитного транспорту і таким чином вбереже місто від негативного впливу фур.

Нова дорога з’єднає між собою найбільші міста київської агломерації, а саме: Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль і Бровари.

Загальна вартість об’їзної дороги становить 85 млрд грн.

Повністю завершити роботи з будівництва Київської об’їзної дороги планується за п’ять-шість років в умовах достатнього і стабільного фінансування, а також надання необхідних дозволів і поліпшення системи регуляції.

Як повідомляли Українськi Новини, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що уряд планує збільшити обсяги будівництва та ремонту доріг у рамках проєкту «Велике будівництво» у 2021 році.

Крім того, народний депутат Ірина Верещук розповіла, що будівництво дороги почнеться у 2021 році.

Міністерство інфраструктури, Міністерство цифрової трансформації, Державне агентство автомобільних доріг («Укравтодор») і Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), підписали меморандум про розвиток в Україні системи «розумних доріг».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *