Окупанти атакували Київ крилатими ракетами: сили ППО збили всі цілі, через падіння уламків пошкоджено дах ТРЦ

Сили протиповітряної оборони України вночі 26 травня збили всі крилаті ракети, якими країна-агресор Росія намагалася атакувати Київ. Внаслідок цього потерпілих немає, але водночас падіння уламків призвело до пошкодження даху одного з торгово-розважальних центрів.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко. Він наголосив, що черговий повітряний напад на українську столицю окупанти здійснили, як завжди, вночі і це була 13-та від початку травня атака.

За його словами, цього разу окупанти запускали ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, зокрема з району Каспію. Ймовірно, це були саме крилаті Х-101/555.

«За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені та знищені! (остаточні дані про ракетну атаку – у звіті Повітряних сил)», – зазначив Попко.

Він додав, що за даними на 05:40 п’ятниці, потерпілих та руйнувань у Києві не зафіксовано. Проте інформація ще збирається і уточнюється.

«Вкотре дякуємо нашій ППО за збережені життя! Нагадую всім киянам обов’язково і неухильно дотримуватися правил безпеки під час оголошення повітряної тривоги!» – підкреслив начальник КМВА.

Через годину він уточнив дані наслідки ворожої атаки, підтвердивши, що через падіння уламків ракет в Оболонському районі зафіксовано пошкодження даху одного з ТРЦ. Там не було займання і немає критичних руйнувань.

«Окремі фрагменти впали просто на територію ТРЦ. Попередньо, постраждалих немає. Інформація уточнюється», – зазначив Попко.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *