Окупанти атакують сховища пального і тероризують українців на захоплених територіях: зведення штабу

Російські окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів, намагаючись повністю знищити інфраструктуру та житлові квартали українських міст.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 29 березня.

Загарбники насамперед атакують сховища пального, щоб ускладнити логістичне забезпечення та створити гуманітарну кризу.

Росіяни порушують вимоги міжнародного гуманітарного права в окремих тимчасово захоплених населених пунктах Київської, Запорізької, Чернігівської, Херсонської та Харківської областей. Там окупанти продовжують терор стосовно місцевого населення. Вони обстрілюють житлові будинки; грабують, викрадають та тримають в заручниках мирних мешканців, займаються мародерством.

Зазначається, що на всіх напрямках ЗСУ «успішно стримують противника», а на окремих напрямках наші війська «здійснюють успішні контратаки».

Донбас

Українські захисники на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбили 7 ворожих атак. Наші воїни знищили 12 танків, 10 бойових машин піхоти та 3 одиниці автомобільної техніки. Противник зазнав втрат і у живій силі.

Повітря

Повітряні Сили ЗСУ за попередню добу уразили 17 повітряних цілей — 8 літаків, 3 вертольоти, 4 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил завдавала ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога. Втрати російських окупантів уточнюються.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *