Окупанти вирішили повністю залишити свої позиції біля Харкова – ISW

Що сталося. Українські захисники не дозволили російським військовим оточити Харків, і тепер окупанти, ймовірно, вирішили повністю покинути свої позиції навколо міста.

Джерело. Про це повідомляєІнститут вивчення війни (ISW).

Докладно. Російські підрозділи загалом не намагалися втримати позиції проти українських сил, які контратакували  протягом останніх кількох днів, за деякими винятками. Повідомлення західних офіційних осіб і відео офіцера «ДНР» свідчать, що Москва зосереджена на проведенні впорядкованого відведення і пріоритетному поверненні росіян додому, а не намагається утримати свої позиції поблизу міста.

Окупанти вирішили повністю залишити свої позиції біля Харкова – ISW

Російські загарбники намагатимуться утримати лінію на захід від Вовчанська, щоб захистити свої наземні лінії зв’язку (GLOC) від Бєлгорода до Ізюма, але незрозуміло, чи зможуть вони досягти успіху.

 

Основними зусиллями окупантів залишаються спроби оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ Луганської області з півночі і з півдня. Російські війська, що наступали з Попасної на північ, за останню добу не домоглися істотного прогресу.

Окупанти, що йдуть з півночі на південь, не змогли форсувати річку Сіверський Донець і зазнали нищівних втрат. У ворога може не вистачити додаткової свіжої бойової потужності, щоб компенсувати ці втрати і продовжити наступ в досить широкому масштабі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *