Окупанти планують вивезти в Росію всіх школярів із Горлівки – Центр національного спротиву

Держава-агресор Росія продовжує викрадати дітей з тимчасово захоплених міст України. Окупанти планують незаконно депортувати до Росії усіх дітей шкільного віку з окупованої Горлівки в Донецькій області.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву у п’ятницю, 28 квітня. У планах російських загарбників зробити приводом для вивезення маленьких українців до держави-агресора «евакуацію».

Це, за данними ЦНС, має відбутися наприкінці весни – після закінчення навчального року. Як зазначається, батькам нібито також доведеться їхати разом зі своїми дітими до Росії.

В установі наголосили, що Кремль продовжує політику геноциду у захоплених українських містах. Таки чином росіяни намагаються знищити у дітей українську самоідентичність.

«Це робиться для того, аби вивезти українців до РФ й надалі асимілювати їх та знищити в дітей українську самоідентичність. Все це і є ознакою геноциду згідно з нормами міжнародного права», – йдеться у матеріалі.

Місто Горлівка на Донбасі російські війська захопили ще у 2014 році.

Окупанти планують вивезти в Росію всіх школярів із Горлівки – Центр національного спротиву

Нагадаємо, що на початку січня 2023 року у ЦНС повідомляли, що російські окупанти вивезли до РФ нібито на «новорічні свята» 414 дітей з Горлівки. Дітей вивезли до Ростовської області. У злочині брав участь медперсонал – він фактично курував вивезенння дітей до країни-агресора.

Як відомо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора Путіна – його підозрюють у безпосередній участі у насильницькій депортації громадян України та нездатності перешкодити скоєнню воєнних злочинів військовослужбовцями та посадовими особами РФ.

Разом із ним заарештувати мають і російську дитячу омбудсменку Марію Львову-Бєлову, яка організовувала викрадення українських дітей з окупованих територій.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *