Пенсіонери з деокупованих територій можуть отримати пенсії за 7 місяців: у Мінсоцполітики зробили заяву

Пенсіонери зі звільнених деокупованих територій нарешті можуть зняти з банківських карток свої пенсії. Зокрема це стосується мешканців Херсонської області, які після звільнення правого берега Дніпра отримати доступ до відділень Ощадбанку. Доставка пенсій через Укрпошту відновиться трохи пізніше.

В Херсоні ще не відкрилися органи Пенсійного фонду та соцзахисту, але пенсіонери вже мають доступ до своїх грошей, та можуть отримати пенсії за всі попередні 7 місяців, що вони були в окупації. Частина мешканців міста виїхала на підконтрольну територію та мала змогу зняти з банкоматів гривні, але більшість людей літнього віку жили в окупації та не мали доступу до українських банків.

Всі громадяни, які отримували до війни пенсії на банківський рахунок, можуть наразі зняти свої кошти через банкомати. Не всі банкомати на деокупованих територіях вже працюють, тому потрібно перевіряти. 

Пенсіонери з деокупованих територій можуть отримати пенсії за 7 місяців: у Мінсоцполітики зробили заяву

Отримувачам пенсій через Укрпошту доведеться почекати. По звільненим селам пенсії будуть розвозити мобільними пересувними відділеннями, як тільки це стане можливо. Такі громадяни також можуть за можливості відкрити пенсійні рахунки в Ощадбанку, і їм почнуть нараховувати пенсії туди.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *