Пенсії на окупованих територіях: Верховна Рада вирішила спростити отримання виплат

Депутати Верховної Ради запропонували внести зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» на період воєнного стану. Таким чином, пенсії людям, які проживають на тимчасово окупованих територіях, призначатимуться з наступного дня досягнення ними пенсійного віку.

Народні обранці вирішили надати підтримку людям із вразливих категорій населення, які опинилися у скрутному становищі. Вони зареєстрували законопроект №8198. Інформація про це надана на сайті парламенту. Зміни передбачають спрощення призначення пенсій за віком та інвалідністю. Йдеться про українців, які мешкають на тимчасово окупованих населених пунктах, а також на територіях, де ведуться активні воєнні дії.

Депутати запропонували надавати виплати людям вже з наступного дня після досягнення ними пенсійного віку чи встановлення інвалідності – незалежно від терміну звернення по пенсію самих громадян.

Законопроект передбачає запровадження змін на період дії в Україні військового стану, а також трьох наступних місяців після його скасування.

У ПФУ повідомили, що станом на 9 листопада на пенсійні виплати направили 18 млрд грн, зокрема 4,4 млрд грн через Укрпошту, а 13,6 млрд грн через уповноважені банки. У поточному місяці надали 254 тисячі пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду.

Пенсії на окупованих територіях: Верховна Рада вирішила спростити отримання виплат

Нагадаємо, що гроші українських пенсіонерів, які живуть на тимчасово окупованій території та не можуть їх отримати, накопичуються на їхніх рахунках. Їх можна буде зняти у будь-який час. Також відомо, що пенсії померлого на окупованій території родичів сплачуються навіть без свідоцтва про смерть.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *