Після війни всі українці проходитимуть обов’язковий щорічний військовий вишкіл: деталі від уряду

Наразі думки українці переважно зайняті тим, як вижити в надскладних умовах війни. Але й після війни українцям доведеться мілітаризуватись.  Через це військовий вишкіл для всіх українців має стати обов’язковим. Усі громадяни, незалежно від статі, щороку проходитимуть військові збори.

Ймовірно, у повоєнний час на Україну чекає тотальна мілітаризація. Ми завжди будемо межувати з Росією, і хтозна, яких ще викликів чекати в майбутньому через таке сусідство. Тому, для попередження майбутніх військових конфліктів або ж задля миттєвої і потужної відсічі ворогу треба, щоб кожен українець мав військову підготовку.

Про можливість впровадження такої практики розповіла міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час інтерв’ю для Соціальної інформаційної платформи.

Після війни всі українці проходитимуть обов'язковий щорічний військовий вишкіл: деталі від урядуЮлія Лапутіна наголосила, що подібний механізм діє в Ізраїлі. Тому слід запровадити щорічні військові навчання і в Україні. Це дасть змогу діяти швидко та ефективно в разі ескалації конфлікту. Також Юлія Лапутіна додала, що, дотримуючись саме такої моделі, ми зможемо гарантувати безпеку в державі.

«Моя особиста придумка — це формула захисників і захисниць. Враховуючи сталість військової загрози й наявність агресивного сусіда, навіть якщо людина інтегрувалася в суспільство, ми маємо залишати її боєготовність на високому рівні. І тут дійсно постає питання проведення навчань, як в Ізраїлі. Будь-яка людина, жінка чи чоловік, раз на рік певний час проводить на військових зборах. Ми прийдемо до моделі, коли кожен у країні — захисник і захисниця, тому що військових навичок потребуватимуть усі», — каже Лапутіна.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *