Роботу в ЄС під час війни знайшли понад мільйон українців: більшість повернулася додому

Близько 1,1 млн українських біженців зуміли знайти роботу в країнах Європейського Союзу. Загалом на території Євросоюзу перебувають понад 4 млн вимушених переселенців з України. П’яту частину з них становлять діти.

Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Маргарітіс Схінас, повідомляє «Укрінформ». Пресконференція відбулася в межах першого року імплементації Директиви про тимчасовий захист для України.

«Тимчасовий статус захисту також надає прямий та безумовний доступ до ринку праці, на відміну від традиційного статусу прохачів притулку. Зважаючи на це, люди можуть відразу почати працювати. Зараз 1,1 млн переміщених осіб з України працевлаштовані в ЄС», – сказав він.

Схінас додав, що з близько 1,3 млн українських дітей лише половина навчається у школах країн-перебування. Значна частина їх може вчитися дистанційно в українських школах.

Зазначимо, з початку російського військового вторгнення в Україну ЄС надає нашій державі суттєву політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Вперше в історії ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту. Вона надала біженцям з України право на проживання та соціальний захист на території країн ЄС.

Документ діє до березня 2024 року.

Також відомо, що минулого року до Євросоюзу прибуло близько 16 млн українців. 11 млн з них потім повернулися в Україну, 1 млн людей поїхали далі в інші країни, а близько 4 млн вимушених переселенців залишилися на території ЄС.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *