Ситуація критична: Україна відновлює імпорт електроенергії з Білорусі

З понеділка, 1 листопада, наша країна відновлює імпорт електроенергії з Білорусі через дефіцит вугілля на державних ТЕС.

Як пише РБК-Україна, це стало відомо за підсумками аукціону Укренерго на право імпортувати електроенергію в листопаді, на якому відповідні потужності викупила державна компанія Енергоатом.

Укренерго викупило право імпортувати електроенергію в листопаді, на якому відповідні потужності викупила державна компанія Енергоатом.

НАЕК Енергоатом викупив перетин для імпорту з Білорусі в листопаді потужністю 885 з 900 МВт. Ще 15 МВт придбало ТОВ ЕЛЕКТРО Ком’юніті.

Починаючи з серпня всі державні ТЕС працюють на мінімально допустимому рівні. З 23 державних блоків працює тільки 3. Приватні компанії несуть навантаження 27-29 блоками щодня.

Нагадаємо, раніше, в лютому нинішнього року тодішній в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що в Україні через погодні умови виник дефіцит електроенергії на ринку – не вистачає тисяч мегават.

Раніше в Україні виникали проблеми з електроенергією, зокрема через те, що Київ відмовився від постачання вугілля із окупованої частини Донбасу, були навіть віялові відключення.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *