«Скрутки» знищено: у Раді пояснили, як в Україні на 25% перевиконали надходження до бюджету

Надходження до державного бюджету України у річному вимірі перевиконані на 25% за рахунок детінізації та відмови бізнесу від ухиляння від сплати податків.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі інформаційного телемарафону.

«При падінні економіки за розрахунками Національного банку в першому півріччі на 28%, план надходжень до держбюджету перевиконано за 7 місяців цього року істотно — більш ніж на 4%. А якщо говорити рік до року, порівняти мирний 2021 рік з воєнним 2022 роком, то є на 25% перевиконання бюджету. Це означає те, що бізнес відмовився від схем з ухиленням від оподаткування і в співпраці з державою, державною податковою службою дає такі надходження до бюджету», — сказав Гетманцев.

Він наголосив, що відбувається детінізація економіки, на якій наголошував президент України Володимир Зеленський.

«Ті схеми брудні, які мали назву «скрутки» з податком на додану вартість, вони припинені, знищені, можна сказати. Про це свідчить те, що за 7 місяців надходження від ПДВ в 1,5 раза більші, ніж минулого року. І, таким чином, ми бачимо, що країна працює вся на перемогу і забезпечує військових зброєю, грошима», — сказав Гетманцев.

 
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *