США готують новий пакет військової допомоги для України: оголосять найближчим часом

В адміністрації американського президента Джо Байдена заявили, що продовжують роботу над новим пакетом допомоги для України, яка більше року бореться з повномасштабним вторгненням країни-агресора Росії. Про нього буде оголошено найближчим часом.

Про це сказав координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу в п’ятницю, 17 березня. Оголошення про нову допомогу для української армії варто очікувати протягом наступних днів.

«Найближчими днями ви побачите ще одне оголошення про надання допомоги від США», – зазначив Кірбі.

Представник Білого дому сказав, що Вашингтон надає Києву безпрецедентну підтримку. Допомога США, за його словами, «не має рівних у всьому світі з погляду того, які можливості та які суми надаються».

Кірбі додав, що Америка зберігатиме рішучість надалі допомагати Україні.

Як відомо, 3 березня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 400 млн доларів. До нього увійшли додаткові снаряди GMLRS для HIMARS, боєприпаси для БМП Bradley та мостоукладачі.

Глава Пентагону Ллойд Остін на 10-й зустрічі Контактної групи у форматі «Рамштайн» повідомив, що вже дев’ять країн зобов’язалися передати Україні понад 150 танків Leopard. «Танкова» коаліція продовжує зростати. Він додав, що також продовжує збільшуватися кількість країн, які надають Україні засоби протиповітряної оборони.

Про нову допомогу Україні оголосили також Литва та Бельгія. ЗСУ отримають боєприпаси 155-мм калібру, 240 військових вантажівок та інші транспортні засоби.

Крім того, у Польщі повідомили, що передадуть Україні 4 винищувачі МіГ-29 найближчими днями. Інші бойові літаки обслуговують і готують до відправки.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *