Українцям не мають права відмовити у грошових виплатах

З початку війни внутрішньо переміщені особи мають можливість отримувати допомогу від держави. Проте, трапляються ситуації, коли вимушеним переселенцям відмовляють у призначенні допомоги. Це стосується тих переселенців, чиє житло постраждало внаслідок бойових дій.

Переселенці скаржаться, що в органах соціального захисту відмовляють у виплатах, стверджуючи, що житло лише пошкоджене тою чи іншою мірою, а не непридатне для проживання. У Мінреінтеграції пояснили, що такі відмови неправомірними. Адже на виплати можуть претендувати всі громадяни, чиє житло пошкоджено внаслідок російської агресії. Вони повинні отримувати виплати на тому ж рівні, що і ВПО, що переміщені з окупованої території або зони бойових дій. Для отримання виплат необхідно мати документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження або знищення житла внаслідок бойових дій, терористичного акту, диверсій, що виникли внаслідок російської військової агресії.

Якщо вам з певних причин було відмовлено у допомозі, то противні випадки слід повідомляти на гарячу лінію Мінреінтеграції.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *