Українцям повідомили, в якій валюті краще зберігати заощадження під час війни

Більшість українців зберігають заощадження у доларах – і правильно роблять, вважає приватний інвестор Василь Матій. Він повідомив, як і коли треба купувати валюту.

Аналітик порадив пепеводити гривні у долари не тоді, коли відчувається наближення небезпеки. У такій ситуації зростає попит на валюту, а відповідно і курс. Краще робити заощадження поступово.

Василь Матій зазначив, що валюту «потрібно мати завжди». При цьому навіть найдосвідченіші експерти не можуть вгадати коливання курсу.

Експерт порекомендував не вичікувати моменту, коли долар почне дешевшати. Він вважає, що валюту не слід купувати у вихідні – суботу та неділю. Справа в тому, що у ці дні торгівля на валютній біржі не йде. Тому краще міняти гроші у будні.

Інвестор упевнений, що валюту потрібно купувати завжди, коли з’являється така можливість. Однак це треба робити потроху, а не масово.

«Якщо ви плануєте придбати щось подібне — не зволікайте, поки курс не виріс ще більше, адже існує висока ймовірність, що ціни ще переглядатимуться», — зазначив Матій.

Українцям повідомили, в якій валюті краще зберігати заощадження під час війни

Наголошено, що українці здійснюють усі поточні витрати у національній валюті. Тому очевидно, що підвищення курсу валют призведе до подорожчання імпортної продукції, зокрема побутової техніки та палива.

За даними Мінфіну, 24 лютого готівковий долар можна було продати в банках України в середньому за 40,07 грн, а купити — по 40,55 грн. В обмінниках долар купували по 40,30 грн, а продавали — по 40,52 грн. На чорному ринку продаж долара проводився по 40,50 грн, а купівля – по 40,40 грн.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *