Українці зобов’язані задекларувати свої доходи: тих, хто не встиг, почнуть штрафувати

Українці, які мали заповнити податкові декларації та не зробили цього, зобов’язані заплатити штраф у розмірі 340 грн. За повторне неподання декларації загрожує штраф у розмірі вже 1020 грн.

Йдеться про тих, хто мав додатковий дохід. У разі постійної роботи податки сплачує роботодавець замість свого співробітника, але якщо українець заробив, наприклад, надаючи якісь послуги безпосередньо, то повинен сам заявити про цей дохід і сплатити податок. Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

Розмір податку становить 19,5% (18% ПДФО та 1,5% військового збору). Але є винятки. Наприклад, менше доведеться платити за прибуток від продажу нерухомості. Також потрібно платити:

  • якщо здаєте житло в оренду;
  • якщо вам пробачили борг;
  • якщо отримали спадщину;
  • якщо мали підробіток;
  • якщо продали нерухомість чи машину.

Хороша новина: сплачувати податки з благодійної допомоги не потрібно. Крім того, є можливість подавати декларацію не лише за місцем реєстрації, а й в електронному кабінеті.

Левова частка українців не сплачує податки із додаткових доходів. Також податки не сплачують ті українці, які заробляють на оренді нерухомості. Це шкодить бюджету України, а також дозволяє зберігати високий рівень тіньової економіки.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *