Українці можуть дізнатися розмір майбутньої пенсії: проста інструкція

Кожен повнолітній українець має можливість дізнатися розмір майбутньої пенсійної виплати, на яку він заробив на момент розрахунку в «Пенсійному калькуляторі».

Про це йдеться на офіційній сторінці Пенсійного фонду України у Facebook.

Як працює пенсійний калькулятор

Пенсійний калькулятор — це ефективний і корисний сервіс, яким можна скористатися в онлайн-режимі, і в кілька кліків дізнатися про розмір майбутньої пенсії.

Як же скористатися сервісом «Пенсійний калькулятор». Дуже просто. Дивіться інструкцію нижче.

Для початку потрібно зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Українці можуть дізнатися розмір майбутньої пенсії: проста інструкція

 

Там вибрати алгоритм розрахунку пенсії — як за введеними даними, так і враховуючи стаж, який буде придбаний на дату настання пенсійного віку.

Далі слід ввести дані про трудову діяльність — доповнити періоди трудової діяльності з визначенням заробітної плати і відредагувати (при необхідності) суми щомісячного заробітку.

Виконати розрахунок пенсії, натиснувши кнопку «Зберегти і розрахувати».

І в фіналі переглянути дані щодо розміру майбутньої пенсії з урахуванням страхового стажу на дату розрахунку, а також протокол розрахунку.

Результати персонального розрахунку пенсії будуть доступні в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг ПФУ. Їх можна переглянути в будь-який час.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *