Уряд продовжив дію субсидій до завершення воєнного стану

Уряд посилив соціальний захист осіб з інвалідністю з дитинства та подовжив виплату пільг на комунальні послуги до закінчення воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, повідомляється, що до сукупного доходу сім’ї при визначенні права на отримання та розміру соціальних допомог, які надаються з урахуванням доходу, не включається державна соціальна допомога, яка виплачується з надбавкою на догляд за дитиною з інвалідністю підгрупи А або за особою з інвалідністю з дитинства І групи підгрупи А.

«Це стосується всіх соціальних виплат, які надаються з урахуванням доходу, зокрема допомоги малозабезпеченим сім’ям та житлових субсидій. Таким чином, десятки тисяч осіб з інвалідністю з дитинства зможуть отримати соціальну підтримку у збільшеному розмірі», — зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Окрім того, уряд подовжив строк виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

«Строк виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг, які надаються з урахуванням доходу (багатодітним сім’ям, дітям війни, тощо) і які було призначено раніше, автоматично продовжується на весь час воєнного стану плюс один місяць після його скасування. Отримувачам таких пільг під час дії воєнного стану не потрібно звертатись до органів соціального захисту населення для їх продовження», — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, уряд запровадив спеціальний механізм виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій у окремих містах і районах 7 областей.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *