У Броварах «відбили» центральний парк від Котигорошка

У Броварах через обурення місцевих мешканців відмовилися від встановлення скульптури Котигорошка у центральному парку. Про це виданню «Трибуна-Бровари» повідомив заступник директора комунального підприємства «Бровари-Благоустрій» Костянтин Ліпський, передають «Коментарі». Місцеві комунальники планували встановити фігуру казкового героя на місці демонтованого радянського літака в парку «Перемога». Готувалися відкрити арт-об’єкт до Дня Незалежності України. Фігуру Котигорошка створили на добровольчих засадах, без використання бюджетних коштів. До композиції додали уламки ракет та мін, що знайшли на території Броварського району під час розмінування територій.

Під час анонсу щодо встановлення скульптури Котигорошка в центральному парку в соцмережах мешканці Броварів вибухнули негативними коментарями. Комунальників закликали не робити цього, розкритикували і зовнішній вигляд скульптури, і місце встановлення. Містян обурило, що з ними не порадились, і люди стійко відстоювали власну думку. Під час обговорення Котигорошка у Facebook не було жодного позитивного відгуку. Через розгромну критику броварські комунальники спочатку відтермінували монтаж скульптури, а потім вирішили змінити локацію для Котигорошка і відмовились від ідеї встановлення арт-об’єкту на місці демонтованого літака.

Автор композиції Сергій Батрак відпочатку не підтримував ідею встановлення скульптури в центрі парку. «Це не той об’єкт, який «вписався» б на місці літака. У мене взагалі є бажання встановити скульптуру Котигорошка при в’їзді в місто», – прокоментував скульптор. Заступник директора комунального підприємства «Бровари-Благоустрій» Костянтин Ліпський розповів, що наразі комунальники думають над новим місцем для встановлення Котигорошка. Окрім того, уламки ракет та міни з композиції вирішили прибрати, щоб її можна було встановити біля дитячих зон відпочинку в парку «Перемога». Однак остаточно з місцем поки що не визначились.

Джерело: https://kyiv.comments.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *