У Броварах пройшов курс лекцій для молодих батьків

Минулого тижня у місті розпочалася серія зустрічей для батьків, які готують своїх діток до першого походу в дитячий садочок. Процес адаптації у навчальному дошкільному закладі лише на перший вигляд може здаватися простим, але насправді це стресовий момент, що потребує неабиякого терпіння, турботи і розуміння. Про це добре відомо директору дитячого садочка «Золота Рибка» — Юлії Трохимець. Саме тому разом із своєю командою пані Юлія ініціювала пілотний проект «PROсадок». Як минули лекції та які питання найбільше хвилювали батьків — дізнавалися журналісти «Громадського ревізору».

Атмосфера зустрічей

Місцем для зустрічей був обраний сквер «Юність», що знаходиться на вулиці Короленка. Це стало ідеальним рішенням: поки малеча гралася на гойдалках та гірках, батьки поруч з нею мали змогу безтурботно слухати спікерів. Серед них — професійний психолог та досвідні педагоги, яким добре відомо як відбувається освітньо-виховний процес у перший рік дитини в садочку.

Бажаючих дізнатися важливу інформацію виявилося доволі багато: лише першого дня на лекцію завітали близько 50 батьків. Упродовж зустрічі тривали бурхливі обговорення, під час яких одні батьки задавали хвилюючі їх питання, а інші, які вже пройшли етап адаптації у садочку, — ділилися власним досвідом.

Обговорення не закінчувалося, навіть, і після лекції. Батьки, у яких лишилися питання, надсилали їх у соціальних мережах, і кожен з них отримав детальну відповідь. А для того, щоб як найкраще зберегти у пам’яті почуте, організатори зустрічей підготували надруковані пам’ятки з найголовнішими порадами від Юлії Трохимець та висновками кожної зустрічі.

Про що говорили?

На першій зустрічі тривало обговорення на тему «Адаптація – ОК». Батькам розповіли як допомогти дитині адаптуватися до умов садочка та обговорили про те, чи готові вони самі до нової фази розвитку своєї дитини. За словами Юлії Трохимець, не лише малюк потрапляє в незнайоме для себе середовище — уся родина переживає певну кризу у цей момент.

«Розвиток — ОК» — тема другої зустрічі, на якій спікери розповіли про те, як розвивається самосвідомість та самооцінка дитини. Батьки дізналися що має знати, розуміти та вміти дитина дошкільного віку, та які навички обов’язково стануть корисними для неї в майбутньому.

Тема третьої зустрічі — «Садок — це ОК», на якій спікери розповіли і про сам дитячий садок, і чим він «живе» кожного дня. Найголовнішою метою цієї фінальної зустрічі було пояснити батькам, що дитячий садок — це особливий світ, в якому завжди затишно, смачно і весело. А отже, слід пояснити дитині, що вона перебуває у безпечному місці, в якому можна довіряти вихователю, а мама — обов‘язково повернеться за нею ввечері.

Найболючіші питання батьків

Впродовж трьох лекцій спікери щиро ділилися своїм професійним досвідом та відверто відповідали на поставлені питання. Найбільш «болючими» та актуальними виявились питання щодо режиму у дитячому садку та як правильно налаштувати його разом з дитиною. Крім цього, батьків цікавили питання як саме дитина має виходити з конфліктів з однолітками. Чи правильно «давати здачі», чому не варто ображатися та інші.

Таким чином, впродовж трьох днів батьки мали змогу дізнатися про найважливіші речі щодо адаптації своєї дитини у садочку, та бути впевненими у тому, що вона мине якнайкраще. Приємно читати приємні відгуки про важливість та інформативність заходу, залишені в соцмережах. Своїм відгуком також поділилася і Юлія Трохимець:

«Я безмежно рада, що наші зустрічі нарешті відбулися! Хотілося швидше побачити людей, які прийдуть поговорити «PROсадок», бо я про нього можу говорити вічно. Ми намагалися створити теплу атмосферу для відкритого спілкування. Подати інформацію доступно і цікаво. Маю надію, що все вийшло! Безмежно вдячна всім, хто нам допомагав та підтримував. Всім, хто вірив в успіх нашого проекту».

Наостанок, Юлія Трохимець поділилась планами щодо організації та проведення подібних лекцій в майбутньому. А їх теми та програму формуватимуть на основі найпоширеніших питань, які озвучували слухачі.

http://revisor.org.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *