У Броварах під час будівництва школи викрали 90 млн грн бюджетних коштів

Стало відомо, що прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання в особливо великих розмірах на будівництві початкової ланки 10-ої школи у Броварах

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» із покликанням на «Трибуна Бровари«.

Керівник Броварського районного управління поліції Андрій Астаф’єв зазначив, що провадження відкрили в прокуратурі за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, де йдеться про привласнення, розтрату майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зокрема і розкрадання в особливо великих розмірах.

Відомо, що справа стосується посадових осіб, проте яких саме осіб і з якого бюджету відбулося розкрадання коштів – не уточнюють. Фінансування будівництва здійснювалося з кількох джерел: бюджетів Броварської міської ради та Київської області, а також за рахунок кредиту.

У поліції зазначають, що із бюджету на будівництво школи зникло 90 млн грн. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із унеможливленням обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років і з конфіскацією майна.

Андрій Астаф’єв уточнив, що кримінальне провадження було відкрите ще до призначення його як керівника Броварського райуправління поліції, а очолив управління він 8 лютого цього року

Наразі Броварські правоохоронці перевіряють законність витрат коштів, виділених на будівництво початкової ланки школи № 10.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *