У Броварах розпочинає роботу «Містечко миру», подароване місту італійськими благодійниками

13 березня 2023 року о 12:00 на Майдані Свободи відбудеться урочисте відкриття «Містечка миру».

13 березня 2023 року о 12:00 на Майдані Свободи міста Бровари відбудеться урочисте відкриття «Містечка миру» (Peace Village) – пункту Незламності та громадського простору, спроектованих архітектором Маріо Кучінелла та подарованих Броварам Європейським рухом ненасильницьких дій (MEAN) разом з пулом італійських компаній. З української сторони проект впроваджено Міжнародним благодійним фондом Сергія Малика «Вільний дух України» та Київським міським автомотоклубом за підтримки Броварської районної державної адміністрації Київської області та Броварської міської ради.

На урочистий захід запрошені голова Броварської РДА Київської області Володимир Майбоженко, міський голова м. Бровари Ігор Сапожко та представники MEAN та італійських компаній, які профінансували цей проект.
50 активістів Європейського руху ненасильницьких дій (Movimento Europeo Di Azione Non Violenta, MEAN) повертаються в Україну на нову важливу зустріч – урочисте відкриття «Містечка миру» (Peace Village) в Броварах.

«Містечко миру» (Peace Village) – це комплекс споруд, спроектований архітектором Маріо Кучінелла та подарований Броварам Європейським рухом ненасильницьких Дій (MEAN) разом з пулом італійських компаній (ScaffSystem з Остуні та Mannigroup з Верони та інші). Площа комплексу – 300 кв. м. «Містечко миру» стане пунктом Незламності та громадським простором для мешканців і гостей Броварів.

У теплих та добре обладнаних будинках можна проводити навчання дітей та зустрічі, заряджати акумулятори телефонів або планшетів, або просто зігрітися чи отримати іншу необхідну допомогу. «Містечко миру» обладнане двома печами, звичайним генератором, подарованим
компанією Base Italia, та 16 міні-сонячними генераторами.

Будівництво «Містечка миру» розпочалося 6 лютого 2023 року.

«Я був дуже радий бачити, скільки пристрасті численні групи українських громадян, як спеціалістів муніципалітету, так і волонтерів, вклали у те, щоб швидко звести свій знак миру, як звернення до всього світу: українська молодь і дорослі активно беруть участь у опорі на фронті й у відбудові своєї країни. Тут в Україні ми побачили рішучість українців та їхню налаштованість на перемогу. Вони боряться, бо бажають жити, і ідентифікують себе як мирних людей, які прагнуть свободи для свої дітей», – розповів Анджело Моретті, координатор проекту MEAN.

«Я щиро вдячний нашим італійським друзям за допомогу Україні й довіру нашому Фонду. Ця наша визвольна боротьба об’єднала всіх небайдужих відчайдух з усього світу, які вірять у свободу, демократію і вільний світ. Тому нічні дзвінки з Італії – “Ви нас не знаєте, але ми вам відправили чотири фури з будматеріалами” – вже зовсім не дивують. Ти просто знаєш, що десь у світі у тебе є друзі, хоча ви ще й не знайомі. Впевнений, що співпраця нашого Фонду і Руху MEAN набиратиме обертів і ми разом зможемо принести багато користі Україні», – додав Сергій Малик, голова МБФ «Вільний дух України» та президент КМАМК.
 

MEAN
Марьянелла Склаві
Ріккардо Боначчіна
Марко Бентівольі
Анджело Моретті

MEAN — Movimento Europeo di Azione Nonviolenta
www.projectmean.it
info@projectmean.it
Tel + 39 | 393 887 5273

МБФ Сергія Малика «Вільний
дух України» та КМАМК
Сергій Малик

МБФ Сергія Малика «Вільний дух України»
www.freespiritukraine.com
info@freespiritukraine.com
Tel +38 | 095 79 22 712

Київський міський автомотоклуб (КМАМК)
www.kmamk.com
kmamk23@gmail.com
Tel +38 | 050 311 35 34

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *