У Києві викрили хитру схему з вибивання грошей із мешканців у квартирах: як вона працює

Мешканці Києва повідомляють про нібито аферистів, які ходять по квартирах та вимагають гроші.

Про таку схему розповіла мешканка столиці Лілія Жалдак на Facebook-сторінці «Наш дім — Березняки».

У чому полягає схема

Так, Лілія повідомила, що до її матері на Дніпровській набережній раптово нагрянули працівники з «перевірки газу». Пенсіонерка впустила чоловіків у квартиру, вони показали їй документи, але оскільки у неї проблеми із зором, то справжність їх не доведена.

«Це були двоє молодих чоловіків старших за 40, як вона каже. Перевірили чимось газ (лічильників у неї немає), сказали, що у неї «витік газу», зняли кран, який перекриває газ. Потім чимось замазали, залишили свій телефон (один сказав, що його звуть Максим), щоб відремонтувати, це коштуватиме 550 грн і пішли», — повідомила киянка.

Жінка не впевнена, чи це справді працівники служби газу, чи аферисти. У коментарях їй порадили зателефонувати до газової служби та запитати, чи відправляли до неї співробітників.

  • Для початку, зателефонуйте до газової служби і запитайте, чи відправляли працівника на ім’я Максим за вашою адресою тоді дізнаєтеся, чи справжні працівники. По-друге, під час воєнного стану, повірка не є обов’язковою, тож ви не зобов’язані пускати людей у житло, навіть якщо це справжні газовики.
  • Приходила до мене жінка. Я її не пустила. Посвідчення показала. Сказала треба свідчення. Я їй на телефон зняла і все. Ніхто нічого не знімав.
  • Донесіть до всіх родичів, що ви маєте право нікого не впускати у квартиру, навіть поліцію. На ті повинні бути папірці з суду. Хоч для перевірки вентиляція чи лічильників. Без різниці.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *