У Києві й області триває комендантська година — до завтрашнього ранку

У Києві та Київській області в середу комендантська година, яка почалася з 20:00 15 березня, триває весь день. Завершиться вона о 7:00 17 березня.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі. Про комендантську годину в області є інформація на офіційному Телеграм-каналі Київської ОВА.

Кличко закликав усіх киян «підготуватися до того, що дві доби доведеться бути вдома або, за сигналу тривоги, — в укритті».

За його словами, комендантська година запроваджена за рішенням військового командування. 

Станції метро працюють у цей період лише у режимі укриття, додала Київська міськдержадміністрація у Телеграмі.

«Під час комендантської години заборонено пересування містом без спецперепусток. Рух автівками без спецперепусток також суворо заборонений. Виходити можна лише, щоб дістатися до найближчого укриття. Цивільні особи, які перебуватимуть на вулиці без перепусток під час комендантської години, вважатимуться учасниками ворожої ДРГ», — зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє пресслужба КМДА.

За його словами, правила комендантської години розповсюджуються й на представників ЗМІ.

«Пересуватися містом, якщо ви не представник силового блоку, заборонено! Навіть за наявної акредитації преси від ЗСУ пересуватися під час комендантської години заборонено. Пересуватися вулицями міста можна виключно за наявності спецперепустки, отриманої раніше. Ставтеся з розумінням до жорстких, але необхідних заходів», – наголосив Поворозник.

Під час комендантської години не працюють магазини, аптеки, громадський транспорт, установи, підприємства тощо.

При цьому працюють комунальні служби міста, станції метро працюють у режимі укриття – рух поїздів не здійснюється. Столична «швидка» й лікарні працюють у режимі військового часу та забезпечують надання необхідної медичної допомоги. Працівники критичної інфраструктури комунальних підприємств працюють за наявності перепусток.

«Звертаюся до мешканців. За можливості залишайтеся вдома, не порушуйте правила комендантської години, допомагайте тим, хто поруч. Разом до перемоги!» – сказав Поворозник.

Пересуватися містом журналістам, навіть за наявної акредитації від Збройних сил України, заборонено.

“Це вимушені міри, мета яких – захистити мешканців регіону… Влада та всі обласні служби роблять все необхідне для безпеки населення”, — йдеться в повідомленні Київської ОВА.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *