У Мінреінтеграції повідомили про виплату додаткової допомоги переселенцям

Внутрішньо переміщені особи одержують виплати від держави. Вони можуть розраховувати й на додаткову грошову допомогу від різних благодійних фондів. Зокрема підтримку переселенцям надає міжнародна організація Save the children. Українці отримують по 2200 грн.

У прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що фінансова допомога передбачена на осіб, які протягом останніх 30 днів були переміщені до Дніпропетровської, Львівської, Чернівецької, Вінницької, Запорізької чи Чернівецької області, і не мають безпечного місця проживання. 

Це люди, які постраждали від раптового обстрілу будинків, особи, які втратили члена сім’ї або коштів для існування через повномасштабну війну. Також допомога надається українцям, які втратили майно – ферму, магазин, худобу тощо, або вони можуть бути пошкоджені.

У Мінреінтеграції повідомили про виплату додаткової допомоги переселенцям

ВПО, які залишилися без власного чи орендованого житла та відповідають хоча б одній із вимог, можуть звертатися за виплатами, якщо домогосподарство веде літня людина (старше 60 років), жінка, особа з інвалідністю, вагітна жінка чи мама, яка годує грудьми дитину у віці до двох років. Гроші передбачені і для сімей, якщо домогосподарство з дитиною під опікою, або двома і більше дітьми, або з дитиною та літньою людиною (60+), з дитиною та членом сім’ї з інвалідністю, хронічним захворюванням або тяжкою тимчасовою травмою (післяопераційний стан, перелом).

Звертатися за довідками щодо отримання допомоги можна за телефоном гарячої лінії: 0 800 609 845.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *