У патрульній поліції розповіли нові подробиці щодо появи автомобілів-фантомів на дорогах України

Кілька днів тому з’явилася інформація про появу на київських вулицях фантомних патрулів поліції (авто без характерних розпізнавальних знаків): Skoda Kodiaq сірого кольору з цивільними номерами, але всередині «напханими» давачами і радарами.

Очікується, що таке нововведення буде більше дисциплінувати водіїв дотримуватися правил дорожнього руху. Проте перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький факт появи таких патрулів не підтвердив, передає UBR.

«Вони ще не працюють, і ніхто не виїжджав.» Фантоми «зараз проходять процедури оформлення, реєстрації, сертифікації і все інше, згідно з договором. Коли їх нам передадуть — ми повідомимо. Просто так, без нашого повідомлення громадськості, на дороги вони не виїдуть», — зазначив Білошицький.

Що стосується термінів, у Нацполіціі поки не беруться щось прогнозувати, але запевняють, що тільки-но автомобілі будуть готові, їх одразу ж почнуть використовувати на дорогах. Там не хочуть поспішати називати конкретні дати, оскільки, виходячи з домовленостей, на автомобілі чекали ще пів року тому.

Додамо, що патрульній поліції передали чотири автомобілі-фантоми, які коштували 6,6 мільйона гривень. Вони можуть контролювати швидкість попутних та зустрічних авто. У майбутньому кількість «фантомів» планують збільшити.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *