У Пенсійному фонді розповіли, чому виплати у працюючих пенсіонерів вищі, ніж у непрацюючих

Пенсії у працюючих пенсіонерів в Україні вищі, ніж у непрацюючих. Багато громадян вважають це несправедливим. У Пенсійному фонді пояснили закономірність нарахування виплат.

Так, за даними ПФУ, в Україні зареєстровано 10,7 млн. пенсіонерів, при цьому 2,7 млн. з них продовжує працювати. У той же час, пенсіонери, що працюють, отримують у середньому на 220 гривень більше, ніж ті, хто не працює. Середня пенсія по країні у працюючих пенсіонерів становить 4759,20 гривень, а у непрацюючих — 4539,36 грн.

Це пояснюють тим, що пенсіонери, які продовжують працювати, – це люди, які вийшли на пенсію переважно нещодавно, коли прожитковий мінімум був вищий.

У Пенсійному фонді розповіли, чому виплати у працюючих пенсіонерів вищі, ніж у непрацюючих

Таким чином, їм виплати розраховують за сучаснішим і вищим показником середньої заробітної плати. Як відомо, пенсії українців прив’язані до прожиткового мінімуму, котрий кожні півроку зростав до війни. Це означає, що за однакового стажу та зарплати, але в різний час виходу на пенсію, розмір виплат може відрізнятися.

Так і виходить, що у 70-річних непрацюючих пенсіонерів виплати менші, ніж у 65-річних працюючих, навіть якщо стаж перших більший. Також у пенсіонерів можуть бути різні надбавки, і кожен має свої. Пенсіонерам віком від 70 років держава починає виплачувати по 500 грн до кожної пенсії.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *