Чергова позачергова сесія Броварської міськради

Оскільки результати виборів до Броварської міської ради досі перебувають у «підвішеному» стані, поточні робочі питання вирішує попередній склад депутатів. Вже третю позачергову сесію після 25 жовтня проводять депутати VIІ скликання. Про основні питання, що розглядалися та були прийняті – у матеріалі «Громадського ревізора»

Кредитна «історія»

Сесійне засідання 11 листопада можна назвати практично ідеальним. Чотири питання порядку денного було прийнято без особливих «словесних баталій» та довготривалого обговорення. Усі прийняті рішення так чи інакше стосуються царини житлово-комунального господарства та фінансового управління.

Першим рішенням було внесено зміни до однієї з головних програм управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфрастуктури та транспорту, а саме до «Програми будівництва,капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально – культурного призначенняміста Бровари Київської області на 2019 – 2023 роки». Суть внесених змін полягає у збільшенні фінансування на значну суму – 13 млн. 700 тис. грн. – на проведення капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення. Частину цієї суми, а саме 200 тис. грн. виділяється з місцевого бюджету, а 13,5 млн. грн. надійдуть у місто після отримання кредиту. Дане кредитування відбувається в межах участі в програмі Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) «Енергозбереження» щодо впровадження енергозберігаючих заходів і підвищення енергоефективності. Кредит буде погашатися протягом 5 років під 3% річних з пільговим періодом у 18 місяців.

Як зазначила у доповіді заступник начальника УБЖКГІТ Оксана Семеник, кошти планують направити на проведення робіт по заміні звичайних світильників, якими зараз освітлюються вулиці міста, на енергоефективні ЛЕД-лампи. Також до переліку запланованих робіт входить заміна 26 км електрокабелів та значної кількості бетонних опор освітлення, які перебувають в аварійному стані через свій поважний вік.

«Перелік вулиць, на яких буде проведено модернізацію мереж зовнішнього освітлення, досить обширний. Роботи виконуватимуть на вулицях Київській, Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Онікієнка, Вокзальній, Героїв Небесної Сотні, Гоголя, Грушевського, Бандери, Героїв УПА, Короленка, Москаленка, Фонтене-су-Буа, Олімпійській, Пушкіна, Петлюри, Броварської сотні, Шолом-Алейхема, Благодатній, Чорновола, Симоненка та на Другому шляхопроводі», — проінформувала Оксана Семеник.

Важливим моментом оформлення даного запозичення є той факт, що жодне майно територіальної громади міста під заставу не береться, інше забезпечення виконання зобов’язань також не передбачається.

Справи бюджетні

Другим доповідачем під час сесійного засідання була заступник начальника фінансового управління БМР Наталя Кріпак. Доповідаючи з питання «Про хід виконання бюджету міста Бровари за 9 місяців 2020 року», вона відзначила, що на перевиконання бюджету у 100,5% місто вийшло тільки у жовтні поточного року, а ось за звітний період, тобто за 9 місяців 2020 р., маємо, на жаль, недовиконання по загальному фонду. Планові показники виконано тільки на 98,9%. Однак, тенденція до збільшення надходжень стала обнадійлива, тому є сподівання на те, що навіть в умовах економічного спаду через карантин, до кінця року Бровари матимуть хоч і не досить значне, але все ж перевиконання планових показників. Далі в робочому порядку було розглянуто та прийнято внесення змін до Бюджету міста, враховуючи попередні прийняті фінансові рішення.

У «Різному» було заслухано інвесторів ЖК «Діамант» та представників ГО «Чисте повітря», які отримали вичерпні відповіді на свої питання.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *