Що буде з відключеннями світла в Україні: прогноз від глави Укренерго

Якщо ж Росія знову буде завдавати чергових обстріл по енергетичній інфраструктурі, то українці можуть повернутись до режиму відключень світла листопада – грудня 2022 року.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів керівник Укренерго Володимир Кудрицький, інформує 24 Канал.

Обнадійливий прогноз від Укренерго

Зокрема він зазначив, що вважає сценарій блекауту «більше теоретичним, ніж тим, який має трапитися з нами в майбутньому».

Песимістичний сценарій ситуації з енергетикою залежить від декількох чинників, запевняє Кудрицький.

Що стосується песимістичного сценарію, то його, напевно, потрібно сформулювати таким чином: будуть продовжуватися обстріли і якщо при цьому буде виходити з ладу та генеруюча потужність, яку ми відновлюємо, то це буде нівелювати наші зусилля по збільшенню генерації,
– пояснив він.

За словами Кудрицького, в такій ситуації будуть діяти планові відключення, а в періоди похолодання можуть бути й аварійні. Однак він наголосив, що енергетичній системі вдасться пережити цю зиму.

«Такий песимістичний сценарій передбачає, що ми будемо жити в режимі листопада – грудня. Ми точно переживемо цю зиму. Цей сценарій не смертельний, він некомфортний», – додав Кудрицький.

Кудрицький також заявив, що енергетики щосили намагаються підключити до енергосистеми якнайбільше генеруючих потужностей. Він додав, що українцям все ще слід економити електрику – особливо зараз, за холодної погоди.


https://24tv.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *