Як правильно використовувати газовий пальник під час вимкнення електроенергії: важливі правила безпеки у квартирі

На фоні масових відключень електроенергії українці почали скуповувати генератори, сонячні батареї, обігрівачі різних видів, а також газові пальники з балонами. Використання останніх у квартирах не забороняється, проте є певні правила безпеки, яких потрібно дотримуватись, щоб не підірвати квартиру.

Потрібно врахувати, що великі газові балони не можна використовувати в будинках понад два поверхи. Для квартир підійдуть балони не більше 50 л і не більше одного на квартиру.

Краще купувати пальники у спеціалізованих магазинах, а не на Prom.ua, OLX або десь  на базарі.

Правила безпечного використання газових пальників:

  • прилади мають бути сертифікованими;
  • приміщення, де використовується газовий пальник, потрібно регулярно провітрювати;
  • газовий балончик слід перевіряти на наявність витоків. Зробити це можна за допомогою мильного розчину – при його нанесенні на балон місце витоку стане чітко видно;
  • коли прилад не використовується, балон потрібно виймати з плитки, це також дозволить уникнути витоку газу;
  • в жодному разі не можна ставити біля газового балона свічки або інші джерела тепла, також балони потрібно тримати подалі від прямого сонячного проміння; занадто сильно нагрітий балон може вибухнути;
  • з тієї ж причини не можна використовувати газові пальники на поверхні електроплит або інших пристроїв, які можуть нагріватися.

Як правильно використовувати газовий пальник під час вимкнення електроенергії: важливі правила безпеки у квартирі

Туристичний газовий пальник можна користуватися в добре провітрюваних нежитлових приміщеннях. Якщо в будинку встановлена газова плита – можна зняти конфорку та поставити замість неї пальник, або розташувати її поряд. Якщо у вас електроплита – підійде поверхня, що призначена для нагрівання. Але обов’язково проконтролюйте, що плита вимкнена.

Пальник, накручений зверху на балон, можна ставити на звичайний стіл або будь-яку рівну поверхню. Але таке рішення є оптимальним при використанні посуду невеликої ємності (до 2 -3 л, залежно від конструкції пальника).

Важливо враховувати також, що раптовий протяг може задути полум’я пальника, коли він працює на малій потужності.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *