«Євробляхерів» можуть звільнити від акцизного збору: кому пощастить

Кілька років тому масові протести через «євробляхи» були по всій Україну. Тепер вони вщухли і це дивно, адже авто на єврономерах не стало менше. За офіційними даними, у країні близько 750 тисяч машин на іноземній реєстрації, з яких приблизно півмільйона не пройшли необхідні митні процедури.

Розмитнення автомобіля за нинішніми ставками — непосильний фінансовий тягар для більшості автовласників і депутати обіцяють вирішити питання з «євробляхами» вже цієї осені, повідомляє Українська Служба Інформації.

«Моя позиція з цього питання ще до початку парламентської діяльності була чітка: розмитнення має бути доступним. І вона не змінилася. Тому я радий, що ми наближаємося до вирішення цієї проблеми», — повідомив нардеп Артем Дмитрук.

Якщо законопроекти приймуть, то з 1 січня наступного року легковики, кузови, причепи та напівпричепи до них, а також мотоцикли та транспорт, що призначений для перевезення 10 і більше осіб, звільнять від акцизного збору.

Від сплати акцизу звільнять також тих, хто ввіз машину в країну до 1 травня 2020 року, але так і не розмитнив. З моменту вступу законів у силу їм дається півроку, щоб розмитнити автомобіль без акцизу і штрафів.

Правда, є й обмеження: можна ввозити не більше одного автомобіля в одні руки, а від акцизу не звільняються машини старше 1995 року і автомобілі російського виробництва.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *